Verdenskongres for arkitekter har fokus på den bæredygtige udvikling

Verdens største kongres for arkitekter, studerende og branchefolk skal forene den internationale byggeverden i arbejdet med FN’s 17 verdensmål. UIA kongressen vil have fokus på, hvordan arkitektur kan skabe en mere bæredygtig fremtid – en fremtid hvor alle er inkluderet.

Den internationale verdenskongres bliver holdt i København i 2023.

Med temaet “Sustainable Futures – Leave no one behind” bliver kongressen den største platform nogensinde for diskussionen om bæredygtig arkitektur, der kan bruges af alle. Her vil den internationale byggeverden og politiske aktører få optimale rammer for at dele ideer, løsninger, visioner og erfaringer, der alle skal bidrage til at synliggøre arkitekturens essentielle rolle i at indfri FN’s verdensmål.

En central ambition med kongressen er at opnå en bedre forståelse af universelt design og de muligheder, universelt design rummer som et redskab til at indfri verdensmålene.

Derfor vil de seneste forskningsresultater og erfaringer inden for universelt design blive præsenteret på kongressen, og samtidig får Danmark og de andre nordiske lande en unik mulighed for at fremvise og synliggøre implementerede løsninger fra nordiske arkitekter og virksomheder, der kan inspirere ude i verden.

Pressemeddelelse

I løbet af foråret i 2023 vil en række verdensmålspavilloner skyde op langs havneløbet i København og på udvalgte steder i byen.

Initiativer i forskningen

Kongressen i København bliver UIAs 28. verdenskongres, og med temaet “Sustainable Futures – Leave no one behind” bliver kongressen den største platform nogensinde for diskussionen om bæredygtig arkitektur.

Pressemeddelelse

Som værtsby for verdenskongressen vil København derfor i samme år bære titlen verdens hovedstad for arkitektur og vil blive foldet ud af Københavns Kommune i tæt samarbejde med UIA, UNESCO og sekretariatet bag UIA 2023 CPH.

Pressemeddelelse

København vælges som den første by i Skandinavien til at afholde World Congress of Architecture i år 2023.

Verdenskongres 2023

Projektperiode
2018-2023
Bevilling fra Bevica Fonden
Op til 5 mio. kr.
Kontaktpersoner
Mette Lindberg, direktør, Komitéen UIA 2023 Copenhagen, ab@uia2023cph.org

Anne Mette Niebuhr, Partnership Officer, Komitéen UIA 2023 Copenhagen, an@uia2023cph.org

Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden, mko@bevica.dk
Mere om projektet
Verdenskongressen