Byrummet skal være for os alle sammen

Projektet ’TOGETHER’ vil med viden, kreative installationer og debatter sætte fokus på universelt design og de muligheder, det giver for at skabe et byrum, hvor der er plads til alle.

Designere og arkitekter er centrale aktører i Bevica Fondens ambition om at gøre universelt design til grundpræmis i samfundsudviklingen i fremtiden. Det er dem, der i høj grad former og udvikler de fysiske omgivelser og byrum, som vi benytter hver eneste dag.

I projektet ”TOGETHER” arbejder Bevica Fonden tæt sammen med Det Kongelige Akademis Institut for Bygningskunst og Design, Fonden Ensomme Gamles Værn, Helsefonden og Kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune.

Ambitionen for projektet er dels at klæde fremtidens designere og arkitekter på med viden om universelt design, men det er også et mål i projektet at skabe refleksion og samtale ude i befolkningen om, hvordan byens rammer hele tiden er med til at definere, hvem der har mulighed for at være med, og hvem der ikke har. Det skal blandt andet ske via en række udstillinger og debatarrangementer rundt omkring i København og som en del af Folkemøde 2024.

Projektet er opdelt i tre faser:

  • September 2023: Undervisningsforløb i form af Workshop
  • 13. oktober 2023: Udstilling i forbindelse med arkitekturåret til Kulturnatten på H15, København
  • Juni 2024: Folkemødet på Bornholm 2024
Pressemeddelse

Arkitekt- og designstuderende fra Det Kongelige Akademi udfordrer med sanselige og tilskuer-inddragende installationer vores gængse opfattelser af inklusion. Udstillingen ”TOGETHER – Er byen for alle?” kan opleves og afprøves på Kulturnatten den 13. oktober i Kødbyen centralt i København.

TOGETHER

Projektperiode
2022-2023
Bevilling fra Bevica Fonden
85.000 kr.
Kontaktperson
Karin Voss Bertelsen, Viceinstitutleder & Specialkonsulent, Det Kongelige Akademi, kber@kglakademi.dk