Universelt Design og Tilgængelighed på Folkemødet

Folkemødet skal være for alle – uanset kropsligt udgangspunkt.

Bevica Fonden og Foreningen Folkemøde har indgået et ambitiøst 5-årigt projektsamarbejde, hvor vi sammen skal skabe et Folkemøde, hvor der er plads til alle, og hvor universelt design er udgangspunktet for alt, hvad vi sætter i søen frem mod 2028.

Ambitionen bag samarbejdet er at skabe en ligeværdig og demokratisk festival med plads til alle, hvor universelt design bliver det grundlæggende princip med et inkluderende menneskesyn, når Folkemødet løber af stablen.

Folkemødet er en platform, som samler dem, der former rammerne for det levede liv, til en samtale om vores fælles samfund. Det er politikere, virksomhedsledere, NGO’er, borgere, embedsmænd og alle med en interesse for at debattere aktuelle tendenser, problemstillinger, og hvordan vi skaber et bæredygtigt samfund.

Til projektet vil et advisory board tilknyttes, der løbende vil se på indsatsen, vurdere internationale indsatser og ideer, og sikre faglig viden om implementeringen af universelt design. Advisory boardet består af Peter Christiansen, direktør for Folkemødet, Marianne Kofoed, direktør for Bevica Fonden samt andre relevante parter som Ditte Rejenholdt Rudolfsen, sekretariatsleder i Sammenslutningen af Unge med Handicap og Søren Møllgaard, forstander Egmont Højskolen.

Pressemeddelelse

Et Folkemøde for alle: Nyt samarbejde skal sikre, at flere føler sig velkommen på Danmarks største demokrati-festival

Universelt Design og Tilgængelighed på Folkemødet

Projektperiode
2023-2028
Samarbejdspartnere
Foreningen Folkemødet
Bevilling fra Bevica Fonden
Op til 6,925 mio. kr.
Kontaktpersoner
Marie Christoffersen Gramkow, projektleder, Foreningen Folkemødet, marie@folkemoedet.dk