Lad Legene Begynde – en hyldest til nationernes ædle kappestrid og menneskekroppens ypperste formåen.  

Experimentarium vil vise, at sport er for alle – uanset funktionsevne. Årstemaet LAD LEGENE BEGYNDE tager afsæt i De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege i Tokyo.

Året 2020 (udskudt til 2021) er olympisk år – også på oplevelses- og videnskabscentret Experimentarium i Hellerup. LAD LEGENE BEGYNDE er et årstema, som kombinerer et testcenter, et tætpakket eventprogram og en stemningsfyldt olympisk by, som åbner på toppen af Experimentarium til sommerferien.

LAD LEGENE BEGYNDE sidestiller De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege. Målet er at skabe nysgerrighed om kroppens formåen og inspirere til mere bevægelse. Og vise, at sport er for alle, handicap eller ej.

I testcentret kan børn og voksne teste sig selv i forskellige aktiviteter og blive inspireret af de olympiske og paralympiske atleters bedrifter og hverdag. I Den Olympiske By på Experimentariums tag bydes der på storskærmsoplevelser fra legene i Tokyo, gæster og events. Blandt årets mange events vil en række idrætsforbund også inspirere med smagsprøver på alt fra fægtning til kørestolsrugby.

LAD LEGENE BEGYNDE blev officielt indviet den 23. januar 2020 af H.K.H. Kronprinsen ved en ceremoni på Experimentarium.

Grundet COVID19 blev De Olympiske Lege og De Paralympiske Lege udskudt til 2021 og årstemaet blev derfor forlænget indtil august 2021.

Pressemeddelelse

Ambitionen med Lad Legene Begynde er at gøre Experimentarium til stedet, hvor hele Danmarks befolkning kan opleve de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege.

Lad Legene Begynde

Projektperiode
2020-2021
Projektejer
Experimentarium
Bevilling fra Bevica Fonden
1,5 mio. kr.
Kontaktpersoner
Christian Juul Yssing, PR-konsulent, Experimentarium, christiany@experimentarium.dk

Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden, mko@bevica.dk