Leave No One Behind – Flygtninge med handicap

Ingen skal lades tilbage. Der skal sikres ligeværdig adgang og muligheder for flygtninge med handicap, der er kommet til landet.

Bevica Fonden indgår i et samarbejde med Røde Kors for at skabe en værdig modtagelse af flygtninge med handicap i Danmark. Vi har ved første spadestik i samarbejdet haft fokus på at imødekomme det akutte behov i 2022 for intern og tilgængelig transport, når flygtninge med handicap lander i Danmark og skal videre i landet med værdighed.

På længere sigt er der tale om et strategisk samarbejde, hvor handicaporganisationerne inviteres ind og vi sammen skal bidrage til videns- og kompetenceopbygning hos medarbejdere og frivillige med fokus på at inkludere flygtninge handicap i både Røde Kors’ egne aktiviteter, og skabe relationer til andre relevante i parter i migrationsprocessen.

Pressemeddelelse

Røde Kors og Bevica Fonden er gået sammen for at sikre flygtninge med et fysisk handicap mulighed for ligeværdig transport, når de er kommet til landet. Transporten leveres af Din Hjælperordning, hvor mange ansatte selv lever med handicap.

Leave No One Behind – Flygtninge med handicap

Projektperiode
2022-
Samarbejdspartnere
Røde Kors
Kontaktpersoner
Niels Svankjær Christiansen, sektionsleder i national afdeling, Røde Kors, nichr@rodekors.dk

Mikkel Wendelboe Toft, Udviklingskonsulent, Røde Kors, mitof@rodekors.dk

Zeynep Celik, projektleder og kommunikationskonsulent, Bevica Fonden, zeynep@bevica.dk

Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden, mko@bevica.dk