Boligkoncept skal sætte nye standarder for inklusion og fællesskab

Det skal være for unge, familier og seniorer, for mennesker både med og uden handicap, og så skal det være til at betale. Et nyt boligkoncept med arbejdstitlen ”Een for alle – det åbne boligfællesskab” skal med en god blanding af studieboliger, familieboliger og seniorbofællesskab kunne rumme mennesker i alle faser af livet.

Fællesskab er nøglen for ”Een for alle – det åbne boligfællesskab”. Det er et nyt boligkoncept, der har som ambition at sætte nye standarder for inklusion i boligbyggeriet. Det skal bygge på principperne i universelt design og erfaringerne fra nye bofællesskabsformer, der vokser frem over hele Danmark.

Boligkonceptet bliver til i et partnerskab mellem Bevica Fonden, Elsass Fonden, boligselskabet Lejerbo og foreningen Realdania. Parternes fælles tilgang er, at funktionsnedsættelse er hver mands eje og noget, som de allerfleste får på et eller andet tidspunkt i livet.

”Det åbne boligfællesskab” handler om at skabe et naturligt grundlag for meningsfulde og ligeværdige fællesskaber for alle. Vi tror på, at livskvalitet nøje hænger sammen med, om man føler sig som en del af samfundsfællesskabet, og det gælder selvfølgelig også på boligområdet,” siger adm. direktør Peter Lindegaard i Elsass Fonden og Marianne Kofoed, direktør i Bevica Fonden.

Det er også en del af målet, at den sociale inklusion skal få flere unge med bevægelseshandicap til at gennemføre en ungdomsuddannelse.

At bygge ud fra præmissen om universelt design handler om at skabe ligeværdige løsninger for alle. Det betyder, at tilgængelighed ikke betragtes som noget, man tilsætter, men som et arkitektonisk greb naturligt integreret i den samlede løsning.

De fire parter har udarbejdet et værdiprogram, som beskriver projektets ambition og kan læses ved at klikke her.

Pressemeddelelse

Det åbne boligfællesskab er et nyt boligkoncept vil sætte nye standarder for inklusion i boligbyggeriet og bygges på principperne i universelt design.

Én for alle

Projektperiode
2019-
Samarbejdspartnere
Elsass Fonden, Lejerbo, og Realdania
Rådgivere
Andel, Force4 og Cubo
Kontaktpersoner
Peter Lindegaard adm. direktør, Elsass Fonden, pl@elsassfonden.dk

Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden, mko@bevica.dk

Palle Adamsen adm. direktør, Lejerbo, paa@lejerbo.dk

Stig Hessellund projektleder, Realdania, she@realdania.dk