Afprøvelse af VSR af DTU studerende
Illustration af VSR-projektet

Design- og dialogværktøj til byggebranchen

Et nyt design- og dialogværktøj skal bidrage til mere inkluderende design og bedre tilgængelighed. Værktøjet bliver baseret på virtual reality-teknologi.

Det Kongelige Akademi – Arkitektur, Design, Konservering er i gang med at udvikle et design- og dialogværktøj, som skal styrke og kvalificere dialogen mellem brugere, rådgivere og bygherrer. Det handler om at kunne teste et byggeri virtuelt, før man opfører byggeriet eller igangsætter en renovering i den virkelige verden. Og at registrere og gemme testbrugerens respons.

VSR-værktøjet (Virtual Scenario Responder) vil kunne teste forskellige scenarier, som fx hvordan byggeriet vil opleves af en person, der bruger kørestol. På den måde vil man allerede tidligt i processen kunne teste og forbedre tilgængeligheden og nå et bedre slutresultat. VSR-værktøjet vil koble sig på de digitale bygningsmodeller (BIM), der allerede bruges i byggebranchen.

VSR-værktøjet anvendes som testcase i etableringen af Gårslevhallen i Vejle, som er en del af Fitness for alle-projektet.

Design- og dialogværktøj til byggebranchen

Projektperiode
2015 - 2022
Samarbejdspartnere
Grundejernes Investeringsfond (GI) , Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Lokale og Anlægsfonden og andre interessenter indenfor byggebranchen og vidensinstitutioner
Finansering
Det Kongelige Akademi, GI , DTU, Dreyers Fond og Bevica Fonden
Bevilling fra Bevica
295.000 kr.
Kontaktperson
Anders Hermund arkitekt MAA, ph.d., adjunkt ved Institut for Bygningskunst og Design, Det Kongelige Akademi, anders.hermund@kadk.dk
Mere om projektet
VSR-projektet