De unges stemme

Bevica Fonden og Sammenslutningen af Unge med Handicap (SUMH) vil i fællesskab arbejde for, at unge med funktionsnedsættelse er repræsenteret, bliver hørt og deltager aktivt i beslutninger og udvikling, der vedrører deres liv.

Bevica Fonden og SUMH har indgået et samarbejde, der skal være med til at styrke SUMH’s gennemslagskraft og de unges stemme gennem fortalervirksomhed og systematisk kompetence- og organisationsopbygning.

Et af målene er, at endnu flere unge med funktionsnedsættelse deltager aktivt og bliver hørt, når der arbejdes med politik på handicap- og ungeområderne. Og når fagfolk og studerende arbejder med design og indretning af bygninger, natur, uddannelse og arbejdsmarked.

Med deres erfaringer fra det levede liv kan unge med funktionsnedsættelse bidrage til at udvikle løsninger og skabe forudsætninger for et samfund, hvor alle unge kan deltage i samfundet på lige fod og leve det ungeliv, de ønsker. Bo, hvor de vil, tage den uddannelse og få det job, som de ønsker, gå en tur i naturen og være sammen med venner.

Som en del af samarbejdsaftalen skal SUMH bidrage til andre af Bevica Fondens samarbejder med vigtig viden og sparring.

De unges stemme

Projektperiode
2021-2026
Bevilling fra Bevica Fonden
3 mio. kr.
Kontaktpersoner
Ditte Rejnholdt Rudolfsen, sekretariatsleder, SUMH,
ditte@sumh.dk

Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden, mko@bevica.dk