Skilt ved Torvehallerne, der oplyser om eventet 'En Plads for alle'
To deltagere til eventet 'En plads for alle', der har trukket sig bagerst på pladsen med sine børn og lytter til debatten via tilsluttede høretelefoner

Arkitekturhovedstaden i 2023 skal være for alle

I 2023 skal København bære titlen som World Capital of Architecture og være vært for verdens største arkitektkongres.

UNESCO har udnævnt København som arkitekturhovedstad i 2023 i takt med den internationale arkitektforening UIA 2023’s verdenskongres, der afholdes i juli samme år.

Bevica Fonden indgår partnerskab med Københavns Kommune, der afholder World Capital of Architecture med kampagnen: Arkitekturhovedstad 2023. Der vil op til og i løbet af hele arkitekturåret blive stablet en masse events, projekter, aktiviteter og arrangementer på benene rundt i alle 12 bydele. Sammen skal vi i partnerskab kvalificere, at flest mulige får tænkt i universelt design og dermed får skabt oplevelser og aktiviteter, der er tilgængelige for os alle. Det skal blandt andet ske gennem inspiration og workshops.

Pressemeddelse

Hvem er København egentlig bygget til? Sådan spørger vi, når vi åbner Israels Plads op for publikum til en spændende dag med viden og aktiviteter, der alle peger mod, hvordan vi skaber et mere inkluderende København i forbindelse med Arkitekturhovedstad 2023.

PDF

I løbet af foråret vil en række verdensmålspavilloner skyde op langs havneløbet i København og på udvalgte steder i byen.

Guide med fokus på at inkludere personer med funktionsnedsættelse

PDF

Omfavn forskelle og styrk tilgængeligheden til event. Her er guiden med fokus på at inkludere personer med funktionsnedsættelse. 

Pressemeddelse

Med titlen som World Capital of Architecture får København et vindue til at vise byens arkitektur og byplanlægning frem for hele verden.

Arkitekturhovedstad 2023

Projektperiode
2021-
Samarbejdspartnere
Københavns Kommune
Bevilling fra Bevica Fonden
Op til 5 mio. kr.
Kontaktpersoner
Louis Mølsted Andersen, Projektleder, Københavns Kommune, Hy3v@kk.dk

Kristine Munkgård Pedersen, Programleder, Københavns Kommune, copenhagenincommon@kk.dk
Mere om projektet
Arkitekturhovedstad 2023