Et mere inkluderende menneskesyn

Hvordan ser vi vores medmennesker i dag? Refleksionen af vores menneskesyn kan være med til at skabe et inkluderende samfund for alle. Derfor ønsker vi at åbne op for samtalen flere steder i samfundet; i byggeriet, som identitetsforståelse, på uddannelserne, i kulturen, på arbejdsmarkedet og i samfundsudviklingen generelt.

Debatbog

“Unormale mennesker”

I “Unormale mennesker” undersøger journalist Sonja Furu vores alle sammens forståelse af normalitet, afvigelse, inklusion og menneskesyn. For der findes ikke en normal; vi er alle forskellige, og der skal både være plads til og adgang for os alle sammen.

I bogen inviterer Sonja Furu os med på en rejse ind i sine egne fordomme og bruger dem som afsæt for at udforske, om samfundet i dag glemmer nogle og lader dem stå tilbage fra resten.

På rejsen møder vi en række mennesker med handicap og får indsigt i nogle af de oplevelser, de har i mødet mellem deres handicap og resten af samfundet.

Find e- og lydbogen her

Podcast

“Unormale mennesker”

“Bare tilgå mig som om, at jeg ikke havde et handicap, så skal jeg nok sige stop eller fra og til, hvis jeg har behov for et eller andet. Vær sammen med mig på lige fod med andre mennesker.”

Sådan lyder opfordringen af Tilde Kristensen, når man møder hende i sin kørestol på gaden. Ifølge hende eksisterer der nemlig en berøringsangst i mødet mellem mennesker med og uden handicap, som hun ønsker at gøre op med.

Du kan lytte til Tilde og en række andre gæster i den nye podcastserie ”Unormale Mennesker”. I en serie på fem afsnit udforsker forfatter og journalist Sonja Furu normalitet og det danske menneskesyn anno 2022 og historisk.

Debatter

Samtalen om vores menneskesyn

Vil du være med til at starte samtalen om, hvordan flere kan blive tænkt med i samfundsindretningen og vores omgivelser fra start? Så kontakt os endelig.

Vi ønsker en bredere samtalen om, hvorfor vores menneskesyn er essentielt på vej mod indfrielsen af vores forpligtelser i forhold til verdensmålene og det tværgående princip Leave No One Behind.

Kontakt
Mads Stampe
Chef for Public Affairs og Kommunikation

E-mail: mads@bevica.dk
Telefon: 60 66 67 58