Jubilæum: 150 års arbejde for et mere inkluderende menneskesyn

Hvordan ser vi egentlig vores medmennesker i dag? Bevica Fonden fejrer 150 års jubilæum, og i den anledning ser vi nærmere på menneskesyn og det fælles mål, at ingen skal lades tilbage. Det gør vi med 12 kortfilm, jubilæumsbog, podcast, dokumentar og debatter.

Jubilæumsbog

“Unormale mennesker”

I “Unormale mennesker” undersøger journalist Sonja Furu vores alle sammens forståelse af normalitet, afvigelse, inklusion og menneskesyn. For der findes ikke en normal; vi er alle forskellige, og der skal både være plads til og adgang for os alle sammen.

I bogen inviterer Sonja Furu os med på en rejse ind i sine egne fordomme og bruger dem som afsæt for at udforske, om samfundet i dag glemmer nogle og lader dem stå tilbage fra resten.

På rejsen møder vi en række mennesker med handicap og får indsigt i nogle af de oplevelser, de har i mødet mellem deres handicap og resten af samfundet.

Find e- og lydbogen her

Podcast

“Unormale mennesker”

“Bare tilgå mig som om, at jeg ikke havde et handicap, så skal jeg nok sige stop eller fra og til, hvis jeg har behov for et eller andet. Vær sammen med mig på lige fod med andre mennesker.”

Sådan lyder opfordringen af Tilde Kristensen, når man møder hende i sin kørestol på gaden. Ifølge hende eksisterer der nemlig en berøringsangst i mødet mellem mennesker med og uden handicap, som hun ønsker at gøre op med.

Du kan lytte til Tilde og en række andre gæster i den nye podcastserie ”Unormale Mennesker”. I en serie på fem afsnit udforsker forfatter og journalist Sonja Furu normalitet og det danske menneskesyn anno 2022 og historisk.